• Bize Ulaşın  • Anasayfa

» FELLİNİ KOMBİ

Gölbaşı Fellini Kombi Servisi 256 99 63 Gölbaşı
Gölbaşı Fellini Kombi Servis Gölbaşı
Fellini Kombi Servisi Gölbaşı
Fellini Servis Gölbaşı
Fellini Kombi Servis Gölbaşı
Fellini Kombi Servisi Gölbaşı
Fellini Kombi Arıza Servisi Gölbaşı
Fellini Kombi Tamir Servisi Gölbaşı
Fellini Kombi Onarım Servisi Gölbaşı
Fellini Kombi Acil Servisi Gölbaşı
Fellini Kombi Bakım Servisi Gölbaşı
Gölbaşı Fellini Kombi Tamir Servisi
Gölbaşı Fellini Kombi Arıza Servisi
Gölbaşı Fellini Kombi Onarım Servisi
Gölbaşı Fellini Kombi Acil Servisi
Gölbaşı Fellini kombi montajı
Gölbaşı Fellini Kombi Kart Tamiri Fellini Yedek Parça Gölbaşı.

› Misyonumuz


Fellini olarak ''Müşteri memnuniyetini'' hedefleyen bir anlayışa sahip,kendi bünyemizde oluşturduğumuz mobil servis ağı ile tüketicilemize en kaliteli ve en hızlı servis hizmeti sunmayı amaçlıyoruz.

Fellini servis merkezden bilgisayar kontrollü,özel eğitimli,konusunda uzman teknikerler ile özel software programı sayesinde online takip edilerek 7/24 saat servis hizmeti vermektedir.

Servis organizasyon bölümü tarafından;servis teknikeri müşteriye gitmeden önce müşterilerimiz aranarak müsait olup olmadığı sorgulanır,eğer müşterimiz müsait ve evde reşit bir kişi var ise servis hizmeti verilir.Servis teknikerleri araçlarında bulunan yedek parça,takım ve ölçü aletleri ile cihazın yerinde bakım onarım işlemini yaparlar.

Servis hizmeti almak için 312 256 99 63 erişim numaramızdan ulaşabilirsiniz.

Tüketici Memnuniyeti ilkesi doğrultusunda çalışan Fellini Türkiye’de İnsan Kaynakları Yönetimi, kalite hedefleri doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.

Şirketimiz, globalleşen dünya ekonomisinin giderek ağırlaşan ve değişen rekabet koşullarında stratejik hedeflere ulaşabilmek için ekibini kalitesi yüksek çalışanlar ile güçlendirmektedir.

Çalışan profilimiz, konusunda uzman, sosyal yetkinliği üst seviyede, geleceği şekillendirebilen, takım ruhuna inanan, şirkete ve çalıştığı fonksiyona yönelik yüksek motivasyon sahibi, başarıyı hedefleyen, dinamik, yaratıcı, yeniliğe ve gelişime açık, katma değer yaratmaya istekli kişilerden oluşmaktadır

Ankara genelinde,doğalgaz dağıtımı olan tüm Mahalelerinde en iyi servis alt yapısını oluşturan Özel Fellini Servisimiz 16 kişilik araç filosu ile hizmet vermeye devam etmektedir. Gerekli tüm donanıma ve yedek parça stokuna sahip,TSE belgeli mobil Fellini servis araçları içleri özel olarak tasarlanmış raf sistemi ile yürüyen servis istasyonu şeklinde dizayn edilmiştir

› Ek Garanti ve Bakım


Fellini müşteri memnuniyeti ve yüksek ev konforu için servis hizmetlerini daha kaliteli bir şekilde sizlere sunuyor.Cihazınıza ek garantiler yaptırarak korumak ve daha uzun süreli verim almak sizlerin elinde.

Yapılan ek garanti süresince talep edilen her arıza servisi için yedek parça, işçilik ve yol ücreti kullanıcıdan ayrıca talep edilmez.Ayrıca cihazın yapılan ek garanti süresine göre yılda bir kez olmak üzere ücretsiz genel bir kontrol ve temizliği yapılır.

Ek Garantiler ile ilgili daha fazla bilgi almak veya Fellini ayrıcalığını yaşamak için 256 99 63 VEYA 439 14 40 numaradan Çözüm Merkezimizi arayabilir ya da sizlere hizmet veren servis teknikerlerimiz ile görüşebilirsiniz.

› Periyodik Bakım Esnasında Yapılan İşlemler


› BAKIM

Cihazın su sızdırmazlığı kontrol edilir.
Cihazın tamamı kirlilik yönünden kontrol edilir.
Brulör ve yanma kontrolü yapılır.
Modilasyon Ayar Kontrolleri.
Cihazın sıcak su ve ısıtma fonksiyonları kontrol edilir.(Üç Yollu vana kontolü)
Birinci ısı eşanjörü kontrolü yapılır.
Gaz ayarları (Ön yanma ayarı,kısmi güç ve tam güç) kontrol edir.
Genel elektronik aksamı kontrol edilir.
Emniyet kontrolü; Ateşleme otomatiğinin gaz kesme fonksiyonu, baca çekişi, baca sensörü fonksiyonu testi (bacalı cihazlara)yapılır.
Kalorifer ve sıcak su hattında bulunan pislik tutucular temizlenir.
Su şalteri filitresinin kontrolü, filitre temizliği, su debisi ayarlarının kontrolü yapılır.
Turbo cihazlarda baca ringi temizliği yapılır.

› SIK SORULAN SORUAR


1. Cihazlarınızın garanti süresi kaç yıldır?
- Fellini ürünlerinin garanti süresi 2 yıldır.

2. Kombimi en ekonomik nasıl kullanabilirim, birkaç peteği kapatmak doğalgaz kullanımında tasarruf sağlar mı?
- Doğal gaz sarfiyatı dairenin izolasyonuna göre büyük farklılıklar göstermektedir. Dairenizin dış cephelerinde izolasyon yok ise yaptırılması büyük oranda enerji tasarrufu sağlayacaktır. Ayrıca sıcaklık ayarı cihaz üzerinden yapılıyor ise gece sıcaklığı gündüz sıcaklığına göre düşürülmelidir. Dış hava sıcaklığına göre de sıcaklık ayarları değiştirilmelidir. Bu sıcaklık ayarlarını yapmanın en kolay yolu bir oda termostatı veya dış hava duyargalı regler kullanmaktır. Bu otomatik kontrol cihazları ısıtma sistemini ayarlanan sıcaklığa ve yapılan zaman programına göre çalıştırarak tasarruf sağlayacaktır.

Bazı petekleri kapatmak tasarruf sağlar ama bu tasarruf kapatılan peteğin oranında olmaz, daha az olur. Yani mevcut peteklerin yarısını kapatmak % 50 enerji tasarrufu sağlamaz.

3. Kombimin su basınç ayarı kaç da olmalıdır ?
- Basınç ayarı Minimum 1, maksimum 1.5 bar da olmalıdır.

4. Kombimin su basınç seviyesi devamlı düşüyor ne yapmalıyım ?
- Cihaza iki yıl veya daha fazla süredir bakım yapılmamış ise Fellini teknik servisi tarafından genleşme tankının basıncı kontrol edilmelidir.Genleşme tankı basıncın düşük olması da sistem basıncının düşmesine neden olur. Genleşme tankının basıncı yeterli seviyeye getirildiği halde sistem basıncı düşüyor ve cihazdan içinden su damlamıyor ise tesisatta kaçak vardır. Isıtma tesisatı tesisatçı tarafından kontrol edilerek kaçak giderilmelidir.

5. Kombim arızalandı ne yapmalıyım ?
- 256 9 963 Erişim numaramızdan çağrı merkezimizi arayabilir servis talebinde bulunabilirsiniz.

6. Kombide yaz konumu nedir, kış konumu ne dir ? Mevsimsel değişikliklerde servis çağırmalımıyım?
- Cihaz yaz konumundayken sadece sıcak su musluğu açıldığında çalışır ve sıcak su ihtiyacınızı karşılar. Cihaz kış konumundayken öncelik sıcak su konumu olup, sıcak su talebi sona erdiğinde kaloriferleri de ısıtmaktadır.

7. Sadece sıcak su kullanmak istediğimde ne yapmalıyım?
- Cihazın kalorifer ayar düğmesi en sol konuma getirilmeli ve kapatılmalıdır, böylece sadece sıcak su musluğu açıldığında cihaz çalışır.

8. Geceleri kombiyi nasıl bir ayarda tutmalıyım?
- Gece ortam sıcaklığı 16-17 C’nin altına düşmeyecek şekilde cihazın kalorifer düğmesi ayarlanmalıdır.

9. Kombime neden bakım yaptırmalıyım, hangi aralıkla bakım yapılmalıdır ?
- Yapılan bakımdan sonra kombinizin randımanı artar, kullanım süresi uzar, doğalgaz tasarrufu sağlar, kombinizin konforlu bir şekilde uzun yıllar boyunca sizlere hizmet etmesini sağlar. Kombinize garanti süresi bitiminden sonra (İlk iki yıl bakıma ihtiyaç duyulmaz),yılda bir kez mart ile ağustos ayları arasında bakım yaptırmanızı tavsiye ediyoruz.

10. Oda termostatı ne işe yarar, ne gibi avantaj sağlar ?
Isıtma sistemini ayarlanan sıcaklığa ve yapılan zaman programına göre çalıştırır, sıcaklık konforu ve yakıt tasarrufu sağlar

11. Uzun bir süre kombimi kullanmayacağım ne yapmalıyım? Donmaya karşı nasıl bir tedbir almalıyım ?
- Cihazın elektriğini ve doğal gazını açık bırakarak, kalorifer ayar düğmesini en sol konuma çevirmemiz gerekir.
Eğer kış sezonu boyunca cihaz kullanılmayacak ise; servis hizmeti alınmalı, cihazın içerisinde donmaya karşı önlem olarak suyunun boşaltılması ve bazı parçaların sökülmesi gerekmektedir.

› ÖNEMLİ PROBLEMLER


› Radyatör Nasıl Temizlenir ?
Petek Temizliği,
Radyatör Temizliği,
Yerden Isıtma Temizliği,
Döküm Radyatör Temizliği,
Alüminyum Radyatör Temizliği,
Kalorifer Tesisat Temizliği,
Kalorifer Su Eksiltmesi,
Kombi su eksiltmesi,
son petek ısınmıyor,son peteğin altı soğuk, son petek yanmıyor, peteklerim iyi ısınmıyor, sondaki peteğin üst taraf sıcak alt tarafı soğuk, son petek bakımı gibi şikayetlerinizde yapmanız gerekenleri tek tek sıralayacağım. Bu arıza çeşidi hakkında firmamıza binlerce şikayet geldiği için bu arıza hakkında sizlere bilgi verme gereği duyduk. Evinizde bulunan son peteklerin ısınmama problemlerinden dolayı petek tesisatının içinde oluşan pisliklerden kaynaklanmasıyla evinize gelen ekiplerimiz petek temizleme makinası ve kimyasal ilaç ile peteklerinizin temizliği yapılmaktadır.

Öncelikle size tesisat borularınızın alt yapısını anlatalım.Kombinizin alt tarafında 2 adet 25 mm çapında boru bulunmaktadır. Bazı tesisatlarda bu boru çapı 32 mm olabilir. Bu borularda petekler için sıcak su dolaşımı gerçekleşmektedir. Kombinize en yakın petekden tutun en uzak peteğe kadar bu hat devam eder. En uzak peteğe sıcak su gidene kadar illa ki bir ısı kaybı gerçekleşir. Ayrıca son peteğe su gidene kadar bir çok köşe döneceği için suyun akış hızıda yavaşlar.

Bu problemin sebeplerini ve çözümleri

Peteğinizin alt taraflarında tıkanmalar yaşanmaya başlamış olabilir. Peteklerinizin temizliğini yaptırın.
Kombi pompasının gücü eskisi gibi olmayabilir.
Kombi pompasının çarkları kırılmış olabilir.
Bazı kombi pompalarının kademe ayarı vardır bu ayar yükseltilerek pompanın hızı artıraılıbilir.
Tesisat boruları üzerinde bulunan herhangi bir parçada (petek musluğu gibi) tıkanmalar yaşabilir.
Kombinizin filitresi tıkanmış olabilir Üç Yollu Arızası Veya Ana Eşanjörde Kireçleme Olabilir.

Evinizde bulunan son peteğiniz ısınmıyorsa ve peteğinizi açtığınız zaman alt tarafı soğuk ise peteğinizin içinde oluşan pislik, pas ve tortular petek kanallarını tıkamaktadır. Buda zamanla peteğinizin ısınmamasına neden olmaktadır. Evinize gelen ekibimiz petek temizleme makinasıyla ve kimyasal ilaç ile peteğinizi temizlemektedir. Bu kimyasal ilacın kullanılmasındaki amaç peteklerin içinde zamanla biriken pislik, pas, tortu gibi maddeleri temizler. Bu temizlemeden sonra peteğinizin ayarını daha yükseğe getirmeden düşük ayarda kullanmak ve peteğinizin düzenli ısıtmasına sebep olmaktadır. İklim Mühendislik olarak petek temizleme servisimiz bulunmaktadır. Peteğinizin düzenli ısıtmasını istiyorsanız petek temizleme servisimizi arayabilirsiniz.

Radyatör temizleme, radyaör bakımı, kalorifer tesisatı temizlik, kalorifer tesisat bakımı. Evinizdeki radyatörlerin temizliği için evinize gelen ekiplerimiz radyatör temizleme makinası ve kiçyasal ilaç yardımıyla yerinden sökülmeden ve zarar verilmeden zahmetsizce temizliği yapılmaktadır.

Radyatör petek temizliğini profesyonel ekibimiz ile peteklerinizi sökmeden kimyasal ve makina yardımı ile temizliyoruz. Temizlik işlemi ortalama 2 - 3 saat sürmektedir.

Kombi ve kat kaloriferi tesisatınız kapalı devre bir sistem olduğu için siz oluşan kireçlenmeyi ve tıkanıklığı göremezsiniz. (Kombi cihazınızda arıza çıkana kadar)

Oluşan kireç ve tıkanıklık ısı transferini düşürerek olması gereknden daha fazla yakıt yakmanıza sebep olur. Diğer taraftan kombinize eşanjör delinmesi, pompa arızası, radyatör musluklarının kapanmamasına sebep olur.

› FARKIMIZ


Temizlik işlemini makina ile yapıyoruz.
Birçok kombi markası tarafından onaylı kimyasalları kullanıyoruz.

› RADYATÖR TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR


Radyatör temizliği denilince müşterilerimizin aklına sadece radyatör ve petekleri geliyor. Fakat radyatör temizliği yapıldığında firmamız hem kombinizin eşanjörünü hemde kalorifer tesisat borularını temizler. Bu temizliğin nasıl yapıldığını aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz.

Kalorifer radyatör yada diğer adıyla petek temizliği siz ne diyorsanız... Bu temizlikler 5.Yılda 1 sefer yapılması gereken temizliktir. Kışa girmeden bütün müşterilerilerimize yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Temizlik işlemi makina ve radyatör temizleme kimyasalı ile birlikte yapılmaktadır. Makinayı tesisatınıza bağlayıp yaklaşık 45 dakika kimyasal ile suyu devir dayim yaptırıyoruz. Tesisatınızın ve radyatörlerinizin içerisindeki bütün su taşları kireçler peteğinizin tıkanmasına yol açan diğer yabancı maddeler sökülmüş oluyor. Temizlik işlemi bittikten sonra tesisatınızın su ile durulama işlemi yapılır. Bu işlemden sonra çoğu firmanın maliyeti artırdığı için yapmadığı radyatör ve kombiniz için geliştirilmiş koruma kimyasalı ısıtma sisteminizin içerisine ilave edilip kombiniz 5 dakika gibi bir kısa süre çalıştırılır. Kombi su ayarı ve peteklerin havası alındıktan sonra ısıtma sisteminiz kışa hazır bir şekilde bekletilir.

› Radyatör kombi ve tesisat temizleme kimyasalı ne işe yarar.

Kombi ve radyatörlerinizde suyun ısımasıyla birlikte kireç ve su taşı oluşur. Zamanla kombi eşanjörü, boru ve peteklerinde kireç ve su taşı oluşur. Temizleme kimyasalı ile yıkama yaparak kireç, korozyon ve su taşları temizlenir. Bu işlemin ardından ısıtma sisteminiz temiz su ile yıkanır. Yıkama işleminin sonunda sisteminize koruyucu kimyasal eklenerek sisteminizin bir daha kireç ve su taşı tutması engellenir.

› Peteklerde hava olduğu nasıl anlaşılır?

Radyatörlerinizde hava olduğunu anlamak istiyorsanız radyatörün üstünde elinizi gezdirin ve peteğin altı ısınıp üstü ısınmıyorsa yada üztü ısınıp altı ısınmıyorsa kalorifer peteğinde hava var demektir. Radyatörden hava almak için aşağıdaki malzemeler olması gerekir.Purjör anahtarı veya kısa bir düz tornavida Prujör tapası resimde görüldüğü gibi purjör tapası radyatörün sağ veya sol üst tarafında yer almaktadır.

Anahtar veya düz tornovida ile saat yönünün tersine anahtarı çevirerek petekte olan havayı atabilirsiniz. Eğer açtığınızdan bölümden hava geliyorsa peteğinizde hava var demektir. Hava bittikten sonra su gelmeye başlar su geldiği anda anahtarı saat yönünde çevirip kapatın peteğinizin havası alındı demektir. Radyatörden direk su geliyorsa hava almanıza gerek yoktur. Hava aldığınız halde peteğiniz hala ısınmıyorsa bizi arayabilirsiniz. 0312 439 14 40 & 0312 256 99 63 numaralı telefondan destek alabilirsiniz.

› Radyatörlerin havası nasıl alınır?

Radyatörünüz tesisata bağladıktan ve devreye alındıktan sonra radyatörünüzün içinde hava oluşabilir. Bu durumda radyatör ısınmaz ve verimli çalışmaz. Radyatörünüzün içindeki havayı alabilmek için, purjör tapası içinde bulunan plastiği elinizle döndürerek deliğin aşağıya doğru gelmesini sağlayınız. Purjör deliğinden su geleceği için altına derin bir kap koymayı unutmayınız. Purjör vidasını düz bir tornavida ile gevşetiniz. Bu durumda purjör deliğinden hava çıkmaya başlayacaktır. Purjör deliğinden su gelmeye başlayınca radyatörünüzün içindeki hava boşalmış demektir. Purjör tapasını düz bir tornavida ile aksi yönde çevirerek sıkıştırınız.

Radyatör temizliği ve bakımını petek temizleme makinası ve kimyasal ilaçlarla yapılmaktadır. İklim Mühendislik olarak profosyonel ekibimiz peteklerinizi yerinden çıkarmadan 1 saat içinde temizlemektedirler. Bu temizliğin amacı; radyatör ve borularınızın içinde oluşan kireç toplarını temizlemektedir. Buda radyatörünüzün ayarın en düşük seviyede olsa bile ısı dağılımı kolaylaştırır. Petek bakımı için ise siz değerli müşterilerimize kimyasal koruyucuyu önermekteyiz. Bu koruyucunun amacı; hem radyatörünüzün ömrünü uzatır hemde petek ve boru içinde oluşan kireç toplarının oluşmasını önlemektir. Kışın soğuk günlerinde soğuğa maruz kalmamak için Ankara Tesisat Petek temizlik ve bakım servisimizi arayabilirsiniz.

Arama etiketleri: radyatör temizleme, kalorifer tesisatı temizlik, radyatör bakımı, kazan temizlik, kombi temizlik, petek temizliği, radyatör temizliği nasıl yapılır, radyatör temizleme kimyasalı, solisyonlu kalorifer temizleme, makina ile radyatör temizliği, kimyasal petek temizleme, kalorifer temizliği, peteklerim ısınmıyor, radyatörün altı ısınmıyor, peteklerin üstü ısınmıyor, radyatör yanmıyor, peteklerden hava nasıl alınır, radyatörün havasını almak, kalorifer peteğinin havasını almak, radyatör havası almak, radyatörün üstü ısınmıyor, peteklerin üstü ısınmıyor